JAA

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan näyttelijöistä on julkistettu yhdeksän elokuvan keskeisimpien roolien esittäjää.

Rakastetun alikersantti Rokan roolin tekee kansainvälisestikin palkittu näyttelijä Eero Aho.

Ensi-iltansa 27. lokakuuta 2017 saavan elokuvan kuvaukset alkavat kesäkuun alussa Kotka-Haminan seudulla ja Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä.

Louhimiehen elokuva perustuu suomalaisille tutun Tuntematon sotilas -teoksen lisäksi Väinö Linnan alkuperäisteokseen, Sotaromaaniin.

Elokuvan tuotanto on edennyt Vekaranjärvellä järjestettäviin harjoitusleireihin ja testikuvauksiin, joissa näyttelijät tutustuvat paitsi rooleihinsa myös jatkosodan aikaisiin olosuhteisiin.

Eero Ahon lisäksi Tuntemattoman sotilaan unohtumattomia hahmoja tulkitsemassa nähdään Jussi Vatanen vänrikki Koskelana, Johannes Holopainen vänrikki Kariluotona, Aku Hirviniemi alikersantti Hietasena ja Juho Milonoff sotamies Honkajokena. Sotamies Rahikaisen roolin tekee Andrei Alén, alikersantti Lahtisen Joonas Saartamo, sotamies Vanhalan Hannes Suominen ja Suden ”Suen tassun” Arttu Kapulainen.

–Sain juuri ne ammattilaiset, jotka näihin rooleihin halusinkin. Näyttelijöiden into on kova, vaikka kaikki tietävät, että edessä on rankka ja vaativa projekti, Aku Louhimies kertoo.

Lisää roolitusuutisia on luvassa ennen kesäkuun kuvausjakson alkua. Vielä on miehittämättä monia tärkeitä niin isoja kuin pieniäkin rooleja.

–Pyrimme realismiin ja historian kuvauksen tarkkuuteen. Tästä porukasta luodaan todellinen joukkue – näyttelijät kantavat kokonaisuudesta suuren vastuun. Kuntoa on kohotettu, Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen harjoitusleirit on käyty ja sotilaselämään tutustuttu sekä maastossa että kasarmilla. Kuvausten ajan keskeiset näyttelijät asuvat metsässä teltoissa, pitävät huolta varusteistaan ja syövät varusmiesten tapaan Leijona Cateringin muonaa. Uskon, että tämä heittäytyminen tulee näkymään myös valmiissa elokuvassa, Louhimies jatkaa.

Louhimiehen Tuntematon sotilas on yli seitsemän miljoonan euron kokonaisbudjetillaan yksi Suomen kaikkien aikojen mittavimmista elokuvahankkeista, jonka toteutumisen mahdollistaa laaja joukko sijoittajia, tukijoita ja yhteistyökumppaneita.

 

Tuntematon sotilas -elokuva on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.