JAA

Suomalainen pelaaja Paavo Niskala yrittää GUINNESS WORLD RECORDS -maailmanennätystä Halo-videopelien pelaamisessa sunnuntaina 25.10. klo 15.00 alkaen Helsingissä, Forumin kauppakeskuksessa.

Maailman pisimmän Halo-pelimaratonin ennätysyritystä varten Forumiin rakennetaan Xbox-pelipiste, johon on kutsuttu pelaamaan myös useita julkkisvieraita. Tilaisuutta todistaa virallinen GUINNESS WORLD RECORDS -tuomari Englannista.

Helsingin kauppakeskus Forumin 0-kerros muuttuu estradiksi maailmanennätykselle ja paikan päälle voi tulla kannustamaan Niskalaa. Virtuaalisesti mukaan haluaville avataan oma sivusto osoitteessa www.HaloWorldRecord.com, jossa koko tapahtuma välitetään suorana ja fanitympäri maailman voivat seurata ennätysyritystä. Sosiaalisessa mediassa suomalaisesta GUINNESS WORLD RECORDS -ennätyshankkeesta käytetään hashtagia #HaloWorldRecord.

Pelaaminen aloitetaan sunnuntaina 25.10. klo 15 ja onnistuessaan se jatkuu aina tiistaihin 27.10. asti, jolloin Halo 5: Guardians julkaistaan yksinoikeudella Xbox Onelle. Niskala tulee pelanneeksi maratonin aikana jopa 50 tuntia, läpäisten siinä ohessa kaikki viisi Halo-peliä.

Kyseessä on virallinen GUINNESS WORLD RECORDS -ennätysyritys, jota varten Englannista saapuu paikalle sitoutumaton tuomari. Lisäksi koko maratonin ajan paikalla on useita virallisia todistajia, jotka raportoivat kaikesta näkemästään. Paavo saa pitää 10 minuutin tauon jokaista 60 minuutin pelaamista kohti. Käytännössä ennätyskandidaattimme voi pelata siis vaikka 3 tuntia yhtäjaksoisesti, ja pitää sitten 30 minuuttia taukoa.

Julkkiksia ja pelihaasteita

Niskala ei tule pelaamaan yksin, vaan pelimaratonia ilahduttavat monet julkkisvieraat, kuten Suomen ykköstubettajat Lakko, Herbalisti, Eeddspeaks, Wildeem, Röpönen, Deata, Colorhammer ja monet muut. Mukaan hyppää myös Pelaaja-lehden arvostettu päätoimittaja Miika Huttunen, joka videopelialan Suomi-veteraanina keskustelee Niskalan kanssa Halosta osana populäärikulttuuria. Huttunen on toiminut Niskalalle myös esimiehenä, sillä Niskala on entinen Pelaajan toimittaja, kuten myös Gamereactor- ja KonsoliFIN-sivustojen.

Halolla on myös vahvat juuret kilpapelaamisessa ja paikalle onkin kutsuttu Team Menace, joka tunnetaan Suomen kovimpana eSports-tiiminä Halossa. Paikalle saapuvan yleisön ja julkkisten lisäksi Paavoa sekä vieraita pommitetaan sosiaalisen median kautta kerättävillä haasteilla, jotka tuovat peleihin lisää jännitystä. Pelistriimejä tulee olemaan käynnissä kaksi, joista toinen seuraa Paavon maailmanennätyksen tavoittelua ja toinen seuraa vieraiden pelaamista ja haasteita.

Pelimaratonia tukevat innokkaasti myös yhteistyökumppanit. Forum tarjoaa puitteet ja juhlii samalla 30-vuotisjuhlaviikkojaan. Gigantti rakentaa pelimaratonin ympärille kuluttajille räätälöityjä tarjouksia. Hartwall ED huolehtii Paavon juomatarjoilusta ja Scandic tarjoaa hänelle hyvät unet pelisession päätyttyä. Toivottavasti energiajuoma ei saa vatsaa kiertämään.